Selecteer een pagina

Coördination Europe Haïti

De opdracht

De Coördination Europe Haïti (COEH) is een netwerk van diverse non-profitorganisaties en platformen in Europa. Ze hebben de handen ineengeslagen om zich in Europa samen sterk te maken voor de gebeurtenissen in Haïti en de belangen van de bevolking. Ze werken nauw samen met overheden en beleidsmakers in zowel Haïti als Europa.

De COEH is opgericht in 2004. Toen ontwierpen ze hun eerste logo met daarbij een eenvoudige website. Na meer dan 10 jaar werd het tijd voor een nieuwe, frisse huisstijl met daarbij een moderne website en diverse andere communicatiemiddelen. Van der Bent Communicatie werd gevraagd om dit te realiseren.

Details

Opdrachtgever
Coördination Europe Haïti
www.coeh.eu

Producten
Huisstijl met logo, briefpapier, visitekaartjes en handboek. Meertalige internationale Website, nieuwsbrief en Powerpoint ontwerp.

Logo Ontwerp

Het logo van de COEH bestaat uit twee kleuren, die gelijk staan aan de kleuren van de Haïtiaanse vlag. De schakel tussen Europa en Haïti symboliseert de verbinding die de COEH legt als organisatie tussen beide partijen.

Complete huisstijl

Het was een uitdaging om ervoor te zorgen dat de COEH één duidelijke stijl zou krijgen in alle communicatie. Daarom werd een document voor de huisstijl gemaakt. Hierin staat precies beschreven hoe die communicatie eruitziet. Richtlijnen werden opgesteld voor voor het kleurgebruik, teksten, het logo en de ontworpen communicatiemiddelen.

Nieuwe website

De nieuwe website van de COEH is uitgerust met vele extra’s. Alle wensen van de opdrachtgever zijn erin verwerkt: meertalige website, responsive design, nieuwsbrief functies, nieuwsfeeds, blogfuncties en een afgeschermde omgeving voor leden.

Visitekaartje

Voor medewerkers van de COEH werden visitekaartjes ontworpen. Het kaartje gebruiken ze om uit te delen aan hun relaties en contacten, wat een belangrijk onderdeel is van het vergroten van hun netwerk.

Powerpoint Design

De COEH wilde graag een ontwerp hebben voor mooie Powerpoint presentaties. Aan de hand van de huisstijl werden sjablonen gemaakt, waarmee eenvoudig een presentatie in elkaar te zetten is in de eigen huisstijl.